Колко пъти са ни питали като деца “какви искаме да станем,

...
Колко пъти са ни питали като деца “какви искаме да станем,
Коментари Харесай

Тялото говори. Слушай!

Колко пъти са ни питали като деца  “какви желаеме да станем ”, когато пораснем? И какъв брой пъти сме мислили да бъдем балерини, художници, актриси, юристи, архeолози... Много, нали? В живота всеки един от нас желае да бъде някой без да се замисля за същинската си същина. Водени от мощния апетит за триумф, забравяме да подхранваме наравно Ума, Душата и Тялото. 

Три определящи сили, които своенравно ни теглят в разнообразни направления, когато цари различие в нас. А извън като че ли нищо ни няма. Тялото ни доблестно поема цялата отговорност на Activ-ния ни метод на живот. Накъде по-далеч от себе си! Накъде по-близо до себе си? Накъде! Накъде още?! 

“Спри се! ” – крещи душата.  “Давай! Още! Мога. Продължавай ”– отвръща мозъкът. 

А тялото мълчи. То знае, че ще пристигна и неговият ред да се изкаже. Като арбитър, който прави оценка позициите, знаейки, че ще има последната дума. Присъдата? Психическо прегаряне – присъда, която сами си слагаме, пренебрегвайки виталния баланс сред трите водещи сили, в желанието си да успеем в живота. 

Да, още от дребни ни насърчават да си слагаме високи цели, да подтикваме и развиваме интелекта си без даже да се замисляме за тялото. То не се мери със сантиметри, идеални обиколки или размера на облеклата, а със силата, която поддържаме вътре в него.

Животът не се мери с броя вдишвания, а с претърпяното. А по какъв начин бихме могли да водим пълностоен живот, в случай че не се грижим уместно за тялото, мозъка и душата? Тялото е доста повече от привлекателна осанка, то е обликът, който представяме пред света – то е нашата визитка. Благодарение на него и Аctiv-ния му организъм сме мобилни, чувствителни, дейни. Чрез него пишем своята история, посредством дейности, събития, преживявания, които оказват въздействие върху светогледа и живота ни, подобен, какъвто си го създадем – важен, а не просто битие. 

Така, в някакъв миг, то стопира, раздвоено от разностранните сигнали, които получава. 

“Бързайте постепенно. Единни ли сме, няма по какъв начин да паднем ”, прошепва тялото, предизвиквайки тишина в съзнанието и душата. 

“Знам. Изморени сме от безкрайния маратон, който водим със себе си. Изтощени сме от натиска на упоритата вяра. Отегчени сме от задуха на непрекъснатия оптимизъм. Понякога е хубаво да бъдем просто себе си. И моите сили се изчерпват с времето… изключително, когато единственото, което следва, е да бъда опора на всички нас ”, добавя то. 

“Не съм съвършената фигура. Коя е?! Знаете, нося следите на житейския ни опит – минали сме през голям брой болежка, неустановеност, триумфи, падения, злоупотреби, меланхолия, наслада, яд, сълзи и доста смях и благополучие. И все пак и всички съм тук с вас, одобрявам ви такива, каквито сте - прочувствени, амбициозни.  Очаквам да извършите същото за мен. Признание. Осъзнавам, трябвало е да мина през всичко това и...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР